1986: Η ΠΡΩΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Η ΕΛΓΕΚΑ βραβεύεται από το National Association for Danish Enterprise και τον Πρίγκιπα Henrik της Δανίας, για το σύνολο της προσφοράς της αναφορικά με την ανάπτυξη και προώθηση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Δανίας και Ελλάδας.

1995 - 1997: ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ E.F.E.R.

Για δύο συνεχείς χρονιές, η ΕΛΓΕΚΑ διακρίνεται από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα Επιχειρηματικής Έρευνας (E.F.E.R.) και την Europe's 500, σαν μία από τις 500 πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες της Ευρώπης.

1997: Η ΕΛΓΕΚΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ DANDY

Η ΕΛΓΕΚΑ λαμβάνει τιμητική διάκριση από την Dandy (τσίχλες STIMOROL & V6) ως ο "καλύτερος συνεργάτης" ξεχωρίζοντας την ακόμη και μεταξύ των θυγατρικών της, για την απρόσκοπτη και εποικοδομητική συνεργασία, την ηγετική αντιμετώπιση των εμπορικών θεμάτων αλλά και την συνεισφορά της στον σχεδιασμό και την υλοποίηση της Διεθνούς Στρατηγικής της DANDY.

2000: ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ DANDY

Για δεύτερη φορά η ΕΛΓΕΚΑ λαμβάνει τιμητική διάκριση από την DANDY (τσίχλες STIMOROL & V6)ξεχωρίζοντάς τη σαν τον καλύτερο συνεργάτη της.

2010: ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ICAP HELLAS
ΩΣ “STRONGEST COMPANIES IN GREECE”

Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 326 ισχυρότερες πιστοληπτικά επιχειρήσεις στην Ελλάδα, και  συγκεκριμένα στην 22η θέση. Η επιλογή των εταιρειών έγινε με βάση κριτήρια όπως η κερδοφορία, η ρευστότητα, οι ταμειακές ροές, η συναλλακτική συμπεριφορά και ο ηθικός πιστωτικός κίνδυνος και περιλαμβάνει όσες εταιρείες δήλωσαν συμμετοχή στην πρωτοβουλία της ICAP Group.

2011: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ
ISO 22000 : 2005

Πιστοποιώντας τη λειτουργία της σύμφωνα με τις πιο αυστηρά και υψηλά standards απόδοσης και διαχείρισης ποιότητας, η ΕΛΓΕΚΑ λαμβάνει τις κάτωθι πιστοποιήσεις:

  • Πρότυπο ISO 22000: 2005 για το Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων

2012: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΔΕ ΚΑΙ ΤΟ EFQM

Η ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. εκπλήρωσε με επιτυχία όλα τα κριτήρια του Διεθνούς Προγράμματος Πιστοποίησης  EFQM “Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία – Committed to Excellence” και του Εθνικού Προγράμματος Πιστοποίησης τηςΕΕΔΕ «ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥΕΙΝ» για την «Υιοθέτηση των Αρχών της Επιχειρηματικής Αριστείας».
Οι βραβεύσεις αφορούν στην αναδιαμόρφωση του συστήματος αξιολόγησης, τη δημιουργία εταιρικού intranet και την υλοποίηση της δράσης επιβράβευσης καινοτόμων ιδεών ΕΛΓΕΚΑΘΛΟΝ.
Η ομάδα εργασίας αποτελούνταν από τους : Μ. Γαλανάκη, Ν. Μαριώλη, Γ. Γκομούζα, Α. Μαριώλη, Θ. Οικονόμου, Κ. Τρίκουλη, Γ. Γροντά, Σ. Ζαχαριάδου, Χ. Καράμπερη, Κ. Μαντζιώρου, Σ. Παναγιωτοπούλου, Κ. Γαζή & Α. Τσιφόρα.

 

2012: ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ
ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ KPMG

Στα πλαίσια του 12ου Συμποσίου Ανθρωπίνου Δυναμικού της KPMG η ΕΛΓΕΚΑ βραβεύτηκε ως μια από τις 3 εταιρείες με τις πιο καινοτόμες δράσεις στον τομέα της διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων. Συγκεκριμένα η βράβευση αφορούσε το σύστημα διαχείρισης απόδοσης, παροχών και αποδοχών. Από την ΕΛΓΕΚΑ παραβρέθηκε το Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων που αποτελείται από τους : Ν. Μαριώλη, Α. Μαριώλη & Γ. Γκομούζα. Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων Γαλανάκης.

2012: ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

2012_childΗ ΕΛΓΕΚΑ έλαβε τιμητική διάκριση από την  Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για τη συμμετοχή της σε ανθρωπιστική εκστρατεία που διοργανώθηκε από την Ένωση και κατά την οποία συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 10 τόνοι βοήθειας.