ΡΟΔΟΙΝΟΣ
Ημίγλυκος Ερυθρός Oίνος

Φωτεινό ροδί χρώμα, έντονα αρωματικός χαρακτήρας που ελευθερώνει μυρωδιές τριαντάφυλλου, ευγενική μύτη, πικάντικη γεύση και απαλή επίγευση.

ΡΟΔΟΙΝΟΣ
Ημίγλυκος Λευκός Οίνος,

Εκρηκτικά αρώματα τριαντάφυλλου και ρόδων, ευγενικό άγγιγμα των σακχάρων και ισορροπημένο στη γεύση με μακρύ τελείωμα που ολοκληρώνει το εκπληκτικό σύνολο.

Θεσσαλικός
Λευκός Οίνος, Π.Γ.E Θεσσαλία

Ξεχωριστό για την χρυσή λάμψη αυτό το κρασί έχει πλούσια αρωματική έκφραση και δυνατή φρουτώδη επίγευση.Συνδυάζει αρμονικά δύο επιλεγμένες ποικιλίες σταφυλιών: Τον Ροδίτη που προσδίδει δροσιά και δυνατή γεύση και το Μπαντίκι, μία τοπική ποικιλία, η μόνη ελληνική ποικιλία που σώθηκε από τη φυλλοξέρα στις αρχές του αιώνα και που συνεχίζει να καλλιεργείται ακόμα και σήμερα μόνο στην περιοχή του Τυρνάβου.

Ζέφυρος
Οίνος Λευκός Ξηρός

Διακρίνεται για το λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα του, επιλέγεται από τους λάτρεις του εκλεκτού λευκού κρασιού για την φινέτσα του και την ευχάριστη οξύτητά του και λατρεύεται για την αρωματική παλέτα λευκόσαρκων φρούτων και την ισορροπημένη στρογγυλή γεύση του.

Ροδίτης ΠΓΕ Τύρναβος

Λευκός Οίνος Τυρνάβου, Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) από μια ποικιλία που έχει μακραίωνη ιστορία στην ελληνική γη και γερές ρίζες και στην περιοχή του Τυρνάβου. Από τον τραγανό ερυθρωπό καρπό της προκύπτει ένα λαμπερό χρυσοκίτρινο κρασί με πληθωρικά αρώματα φρούτων, στρογγυλεμένη γεμάτη γεύση και δροσιστική οξύτητα.

Αμπελόφυλλο Ρετσίνα

Η ρετσίνα Αμπελόφυλλο είναι ένα λευκό ξηρό κρασί ονομασίας κατά παράδοση με δροσερή φινετσάτη γεύση και χαρακτηριστικό άρωμα πεύκου, που επικρατεί αρχικά στο στόμα, αφήνοντας στην πορεία να αναδειχθούν τα πλούσια, φρουτώδη αρώματα των ποικιλιών. Φτιαγμένη με την πατροπαράδοτη μέθοδο προσθήκης ρετσινιού πεύκου στο γλεύκος ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και την κομψότητα.

Ρετσινάκι

Ζωηρή και ανάλαφρη, γλυκόπιοτη με έντονα αρώματα λευκών φρούτων και ‘’βαλσαμικό’’ άρωμα ρητίνης πεύκου σε διακριτικό τόνο. Η εμπνευσμένη φιάλη της συνδυάζει τη λαϊκή παράδοση της ρετσίνας με τη θέση που της αξίζει στη σύγχρονη καθημερινότητα.

Αρετάκι

Φρέσκο αποτέλεσμα αρμονικής σύνθεσης επιλεγμένων λευκών ποικιλιών. Ανάλαφρη οξύτητα, πλούσιο στο στόμα, πλημμυρισμένο από αρώματα λουλουδιών και φρούτων.

Μοσχάτο Κόκκινο

Μεστό κόκκινο ξηρό κρασί από την φημισμένη ποικιλία Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου που δίνει κυρίαρχο άρωμα, γεμάτη γεύση και φωτεινό κόκκινο χρώμα.

Μοσχάτο Λευκό
ΠΓΕ Τύρναβος

Ανάλαφρο κρασί από την κυρίαρχη ποικιλία του αμπελώνα Τυρνάβου, κερδίζει τις εντυπώσεις με το φίνο άρωμα των ρόδων που αναδύει και την ευχάριστη επίγευση.

Νάμα

Ερυθρός γλυκός οίνος ΝΑΜΑ που προέρχεται από τις ποικιλίες Μοσχάτο Τυρνάβου και Syrah.

Ο έντονα αρωματικός του χαρακτήρας αποδίδεται στην ποικιλία που πολυεπίπεδα συμμετέχει χαρίζοντας αρώματα μελιού, τριαντάφυλλου, μπαχαρικών, ενώ το Syrah εκτός από τις «νότες» φρούτων του δάσους που προσφέρει, ενισχύει το σώμα του κρασιού και το βαθυκόκκινο του χρώμα.

Το ΝΑΜΑ Τυρνάβου είναι οίνος της Θείας Ευχαριστίας, όμως θα νιώσει κανείς ευχάριστη έκπληξη αν το απολαύσει ως επιδόρπιο οίνο συνοδεία γλυκού ή φρούτου ή ακόμα και με πάγο ως ιδιαίτερο ποτό.

Ο οίνος ΝΑΜΑ κατέχει κορυφαία θέση ως εκκλησιαστικός οίνος αλλά και για να συνοδεύει πολλές από τις ξεχωριστές μας στιγμές.

Ρετσίνα

Η ρετσίνα είναι κρασί παραδοσιακό που παρασκευάζεται με τη γνωστή από τα αρχαία χρόνια μέθοδο της προσθήκης ρητίνης πεύκου στη διάρκεια της ζύμωσης.

Το παραδοσιακό αυτό κρασί με το λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα πίνεται ευχάριστα σε θερμοκρασία 8-10°C.

ΑΡΕΤΟ

Το Αρέτο είναι λευκό ξηρό κρασί με ξεχωριστή γεύση και λεπτό άρωμα που παράγεται με μεράκι από ισορροπημένο χαρμάνι των ποικιλιών Ροδίτη και Ugni Blanc.

Πίνεται σε θερμοκρασία 8-10°C.

Κοκκινέλι

Το Μοσχάτο κοκκινέλι είναι ερυθρός ξηρός οίνος που παράγεται από Μοσχάτο. Είναι κρασί με φωτεινό κόκκινο χρώμα που συνοδεύει απολαυστικά μεγάλη ποικιλία φαγητών.

Πίνεται σε θερμοκρασία 12-14°C.

Ημίγλυκος

Ένα γλυκόπιοτο κρασί που ξεχωρίζει για την αρωματική ‘’απόχρωση’’ τριαντάφυλλου που οφείλεται στην ποικιλία μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου και πίνεται ευχάριστα όλες τις στιγμές της ημέρας.

Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου (Λευκό)

Ανάλαφρο κρασί από την κυρίαρχη ποικιλία του αμπελώνα Τυρνάβου, κερδίζει τις εντυπώσεις με το φίνο άρωμα των ρόδων που αναδύει και την ευχάριστη επίγευση.

Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου (Ροζέ)

Ένα ξεχωριστό ροζέ που διαθέτει ένα πανέμορφο, απαλό, του σολομού χρώμα το οποίο πραγματικά αποτελεί τέρψη των αισθήσεων. Την ίδια στιγμή στη γεύση είναι ζωηρό, φρουτώδες, ελαφρύ και μαλακό στο στόμα με ευχάριστη επίγευση διαρκείας που σε απογειώνει.

Τσίπουρο Τυρνάβου «Το Συνεταιριστικό» – Από Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου
Χωρίς γλυκάνισο

Εκλεκτό απόσταγμα που έχει κάνει τον Τύρναβο γνωστό στα πέρατα του κόσμου. Ένα κορυφαίο τσίπουρο, από την εξαιρετική ποικιλία σταφυλιών Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, που αναδύει αρώματα λουλουδιών και κυρίως τριαντάφυλλου, χαρακτηριστικό αυτής της μοναδικής τοπικής ποικιλίας.

Βραβευμένο με χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκηςπου τελεί υπό την αιγίδα του International Organization of Vine and Wine.

Τσίπουρο Τυρνάβου «Το Συνεταιριστικό» – Από Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου
Με γλυκάνισο

Εκλεκτό απόσταγμα που έχει κάνει τον Τύρναβο πρωταγωνιστή σε όλους τους λάτρεις του παραδοσιακού τσίπουρου. Ένα κορυφαίο γλυκανισάτο τσίπουρο, από την εξαιρετική ποικιλία σταφυλιών Μοσχάτο Μαύρο Τυρνάβου, που καταφέρνει να συνδυάσει υπέροχα το έντονο άρωμα του γλυκάνισου με το απαλό τριανταφυλλένιο άρωμα της ποικιλίας.

Βραβευμένο με δύο χρυσά μετάλλια στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, που τελεί υπό την αιγίδα του International Organization of Vine and Wine.

Ούζο Τυρνάβου
Το μόνο Ούζο από σταφύλια

Αυθεντικό Ούζο αποκλειστικά από σταφύλια της περιοχής του Τυρνάβου και το μοναδικό αμπελοοινικό της χώρας, κρυστάλλινο και υπέροχα αρωματικό, το ούζο Τυρνάβου συνεχίζει και εξελίσσει την μακραίωνη ιστορία παραγωγής αποσταγμάτων στην πόλη όπου, σύμφωνα με ιστορικές καταγραφές, ακούστηκε για πρώτη φορά η λέξη «ouzo» και ταυτίστηκε με το εκλεκτό απόσταγμα. Σε κάθε σταγόνα του φανερώνει σεβασμό στην παράδοση του Τυρνάβου και βαθιά αγάπη για το καλό ούζο. Η βελούδινη, γεμάτη γεύση του, που κρύβει ευωδίες από τον τυρναβίτικο αμπελώνα, ξελογιάζει από την πρώτη γουλιά. Στο άνοιγμα κάθε φιάλης ξεχύνεται το άρωμα του ελληνικού καλοκαιριού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της ΑΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ https://www.tirnavoswinery.gr/