Primus Zitsa

Φρέσκο, ντελικάτο, μοναδικό

Φινετσάτος και νεανικός λευκός ξηρός οίνος με εξαιρετικό αρωματικό δυναμικό, που γεννήθηκε από τη γηγενή και εκλεκτή ποικιλία Ντεμπίνα της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.)

Ζίτσα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Ντεμπίνα από τη Ζίτσα

ΤΡΥΓΟΣ

20 – 30 Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πρόρωγος χυμός των επιλεγμένων σταφυλιών διαυγάζεται στατικά και ζυμώνεται σε χαμηλή ελεγχόμενη θερμοκρασία (15°-17° C).

Primus Zitsa Barrique

Πλούσιο, ξεχωριστό και απολαυστικό, με νότες καπνού

Ένας ιδιαίτερα ξεχωριστός λευκός ξηρός οίνος, με μοναδικό καπνιστό χαρακτήρα. Παράγεται από την ποικιλία Ντεμπίνα και παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για τουλάχιστον 6 μήνες, στην κάβα του οινοποιείου μας στη Ζίτσα.
Η παλαίωση είναι αυτή που του χαρίζει το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση του “καπνιστού” λευκού κρασιού, ενώ το μήλο, το αχλάδι, η βανίλια και τα μπαχαρικά που συμμετέχουν στη σύνθεσή του ολοκληρώνουν τη γεμάτη, αρμονική και με ωριμότητα γεύση του.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.) Ζίτσα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Ντεμπίνα από τη Ζίτσα

ΤΡΥΓΟΣ

20 – 30 Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το κρασί στο πρώτο στάδιο παραμένει σε ανοξείδωτες δεξαμενές μαζί με τις οινολάσπες για περίπου 5 μήνες και έπειτα παλαιώνει για 6 σχεδόν μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, διαμορφώνοντας έτσι ένα ιδιαίτερο καπνιστό χαρακτήρα.

Άσπρα Χώματα

Πλούσιο, στρογγυλό, με χρώμα μαργαριταρένιο και νύξεις φρέσκου ροδάκινου

Ένας λευκός ξηρός οίνος που εντυπωσιάζει από την πρώτη γουλιά. Παράγεται από τις Ελληνικές ποικιλίες Μαλαγουζιά και Ντεμπίνα που καλλιεργούνται στα αμπελοτόπια μας Άσπρα Χώματα (η Μαλαγουζιά) και σε αυτά στο λόφο του Προφήτη Ηλία στη Ζίτσα (η Ντεμπίνα), τα οποία βρίσκονται σε υψόμετρο 500 και 700 μέτρων αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.) Ιωάννινα

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Μαλαγουζιά και Ντεμπίνα

ΤΡΥΓΟΣ

Πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι δυο ποικιλίες σταφυλιών με χαμηλή στρεμματική απόδοση 700 κιλών ανά στρέμμα, συλλέγονται προσεκτικά και οινοποιούνται ταυτόχρονα σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης 16°-18° C.

Κόκκινο Βελούδο

Βελούδινη γεύση με τόνους από κόκκινα φρούτα του δάσους

Η συνάντηση του Αγιωργίτικου, της πασίγνωστης ποικιλίας της Πελοποννήσου, με τις δύο ερυθρές ποικιλίες της Ηπείρου, το Βλάχικο και το Μπεκάρι, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο χαρμάνι. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας πολύ ξεχωριστός ερυθρός ξηρός οίνος, με υπέροχο βαθύ ρουμπινί χρώμα.

Χαρακτηριστικά

ΟΙΝΟΣ

Πολυποικιλιακός

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Βλάχικο και Μπεκάρι (ντόπιες ποικιλίες) και Αγιωργίτικο

ΤΡΥΓΟΣ

Μέσα Σεπτεμβρίου – Αρχή Οκτωβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα απορραγισμένα σταφύλια οδηγούνται σε ειδικές δεξαμενές, όπου γίνεται η εκχύλιση του χρώματος. Έτσι αποκτά σώμα, ωραίο μπορντό χρώμα και χαρακτηριστικά γεμάτου κόκκινου κρασιού. Παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Βλάχικο

Πιπεράτος χαρακτήρας, μαύρα φρούτα, έκρηξη αρωμάτων

Το πάντρεμα των δύο γηγενών ερυθρών ποικιλιών των Ιωαννίνων, Βλάχικο και Μπεκάρι, δημιουργεί έναν αξιοζήλευτο ερυθρό ξηρό οίνο, με εκρηκτικό αρωματικό χαρακτήρα. Η γήινη κομψότητα που του χαρίζει το φρεσκοκομμένο μανιτάρι, αλλά και τα πιπεράτα στοιχεία στη σύνθεσή του ολοκληρώνουν το πολύπλοκο και εξαιρετικά ενδιαφέρον μπουκέτο των αρωμάτων του.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.)

Ιωάννινα

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Βλάχικο και Μπεκάρι (τοπικές ερυθρές ποικιλίες)

ΤΡΥΓΟΣ

Αρχές Οκτωβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι ντόπιες ερυθρές ποικιλίες Βλάχικο & Μπεκάρι απορραγίζονται και οινοποιούνται σε δρύινους κάδους. Η εκχύλιση είναι κλασική ερυθρή με διάρκεια 12 ημερών. Έπειτα το κρασί τοποθετείται και παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για δύο χρόνια.

Δρυάδες

Πλούσιο, πολύπλοκο αρωματικά και με μακρόχρονη δυνατότητα παλαίωσης

Όταν τέσσερις εξαιρετικές ποικιλίες σταφυλιών συναντώνται, δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι ένα πραγματικά μοναδικό χαρμάνι, που γίνεται ακόμα πιο ξεχωριστό καθώς παλαιώνει στα υπόγεια κελάρια του οινοποιείου μας στη Ζίτσα.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.)Ήπειρος

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Βλάχικο, Μπεκάρι, Cabernet Sauvignon και Merlot της Ηπείρου

ΤΡΥΓΟΣ

Τέλος Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι τέσσερις ποικιλίες απορραγίζονται και οινοποιούνται σε δρύινους κάδους. Η οινοποίηση είναι κλασική με διάρκεια 15 ημερών. Έπειτα ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και στη συνέχεια η παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες.

Syrah

Ένα από τα αξιολογότερα κόκκινα κρασιά

Το Syrah είναι μία από τις πιο γνωστές διεθνείς ποικιλίες ερυθρών σταφυλιών. Την καλλιεργούμε στους ιδιόκτητους αμπελώνες στη Ζίτσα Ιωαννίνων σε έκταση 20 περίπου στρεμμάτων.  Το πλούσιο χρώμα, το πάχος και τα έντονα χαρακτηριστικά αρώματα του Syrah το καθιστούν ένα από τα κορυφαία ερυθρά κρασιά. Πληθωρικό με μακρά επίγευση.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.) ’Ηπειρος

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Syrah

ΤΡΥΓΟΣ

Αρχές Οκτωβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η διεθνής ερυθρή ποικιλία Syrah, καλλιεργημένη στα αμπελοτόπια της Ζίτσας απορραγίζεται και οινοποιείται σε δρύινους κάδους. Η εκχύλιση είναι κλασική ερυθρή με διάρκεια 12 ημερών. Έπειτα το κρασί τοποθετείται και παλαιώνει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για περίπου 18 μήνες .

Άπειρος Χώρα Λευκό

Αρώματα μήλου, ροδάκινου και ευχάριστη, δροσερή επίγευση

Τα ντελικάτα αρώματα των ποικιλιών που συμμετέχουν στη σύνθεση του ιδιαίτερου αυτού λευκού ξηρού οίνου εκπλήσσουν ευχάριστα, κλέβοντας αρχικά την παράσταση.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.) Ήπειρος

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Ντεμπίνα και Sauvignon Blanc

ΤΡΥΓΟΣ

Τέλη Αυγούστου – Τέλη Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ξεκινά με προζυμωτική κρυοεκχύλιση στους 8° – 10° C, ενώ η ζύμωση γίνεται στους 15° – 17° C, μετά από στατική απολάσπωση και προσθήκη στο γλεύκος επιλεγμένων μυκήτων.

Άπειρος Χώρα Ερυθρό

Κόκκινα αποξηραμένα φρούτα, γλυκός και μπαχαρώδης χαρακτήρας

Το πιο διάσημο χαρμάνι στον κόσμο, το Bordeaux blend, προκύπτει ως επί το πλείστον από το συνδυασμό του Cabernet Sauvignon και του Merlot. Από τη σύνθεση και την εξαιρετική απόδοση αυτών των δύο ποικιλιών στην περιοχή της Ηπείρου γεννήθηκε το Άπειρος Χώρα Ερυθρό.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.) Ήπειρος

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Cabernet Sauvignon και Merlot

ΤΡΥΓΟΣ

25 – 30 Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αφού γίνει εκκραγισμός, ο σταφυλοπολτός μένει για 3-4 ημέρες σε δεξαμενή με χαμηλή θερμοκρασία 8° – 10°C. Στη συνέχεια η θερμοκρασία ανεβαίνει και αρχίζει η ζύμωση. Η οινοποίηση της κάθε ποικιλίας γίνεται ξεχωριστά. Έπειτα, το κρασί παλαιώνει για ένα χρόνο σε δρύινα βαρέλια, κυρίως καινούρια.

Αμπελώνες

Μήλο, κίτρο, αμύγδαλο, άνθη εσπεριδοειδών

Η “κυρία” της Ηπείρου, η Ντεμπίνα, η ποικιλία που χαρίζει στην περιοχή της Ζίτσας το προνόμιο να παράγει κρασιά με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, φοράει τα καλά της και διατηρεί λίγα γραμμάρια αζύμωτων σακχάρων.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.)

Ζίτσα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Ντεμπίνα από τη Ζίτσα

ΤΡΥΓΟΣ

Τέλος Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η γλευκοποίηση γίνεται σε πνευματικά πιεστήρια με πολύ χαμηλές πιέσεις, η  ζύμωση του διαυγασμένου γλεύκους πραγματοποιείται σε θερμοκρασία 16° -18° C, ενώ διατηρούνται λίγα γραμμάρια αζύμωτων σακχάρων.

Rosé Privé

Άγρια φράουλα, σμέουρο, κόκκινο βατόμουρο, ευχάριστος πικάντικος χαρακτήρας

Ένα πραγματικά ιδιαίτερο ροζέ κρασί που ξεχωρίζει χάρη στον πολύπλοκο αρωματικό του χαρακτήρα και γεννήθηκε από τις ερυθρές ποικιλίες Syrah και Βλάχικο, οι οποίες καλλιεργούνται στα κτήματά μας.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.) Ιωάννινα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Syrah και Βλάχικο

ΤΡΥΓΟΣ

Αρχές Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλασική ερυθρή με τη διαφορά ότι τα στέμφυλα παραμένουν με το χυμό για περίπου 4 ώρες. Mόλις ο χυμός αποκτήσει το επιθυμητό χρώμα διαχωρίζεται από τα στέμφυλα, τα οποία πιέζονται ελαφρώς.

Αγιωργίτικο Γκλίναβος

Κόκκινα φρούτα, τόνοι γλυκών μπαχαρικών, γεύση βανίλιας

Όταν η Ήπειρος και πιο συγκεκριμένα η Ζίτσα Ιωαννίνων συναντά τη Νεμέα και μία από τις κορυφαίες ελληνικές ποικιλίες σταφυλιών, δεν μπορεί παρά το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και απολαυστικό.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.) Νεμέα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Αγιωργίτικο 100%

ΤΡΥΓΟΣ

20 Σεπτεμβρίου

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κλασική ερυθρή με διάρκεια εκχύλισης 10 – 12 ημερών. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.

Lefteris GLINAVOS Brut

Άνθη εσπεριδοειδών, αρώματα και γεύση ψημένου ψωμιού

Ένας φινετσάτος, αρωματικά και γευστικά, λευκός φυσικός αφρώδης οίνος από τη δημοφιλή ποικιλία Ντεμπίνα της Ζίτσας. Με πλούσιο αφρισμό και διάρκεια στις φυσαλίδες που του προσδίδουν έναν πολύπλοκο και πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.)

Ζίτσα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Ντεμπίνα, από πλαγιές με μικρή στρεμματική παραγωγή και σταφύλια με καλή οξύτητα.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα επιλεγμένα σταφύλια πιέζονται απαλά και συλλέγεται ο πρόρωγος. Ο μεγάλος χρόνος ζύμωσης στο μπουκάλι σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας προσδίδει λεπτότητα και φινέτσα σε άρωμα και γεύση, πλούσιο αφρισμό, διάρκεια στις φυσαλίδες.

Lefteris GLINAVOS Demi-Sec

Γλυκά εσπεριδοειδή, καρύδα και αμυγδαλόψιχα

Ένας λευκός φυσικός αφρώδης οίνος, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για ξεχωριστές περιστάσεις. Ένα ζωηρό, νεανικό, αλλά και φινετσάτο κρασί με τόνους λεπτών μπαχαρικών, που παράγεται επίσης από την ποικιλία Ντεμπίνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Η συλλογή των σταφυλιών γίνεται επιλεκτικά και μόνο τα υγιή σταφύλια πιέζονται απαλά ώστε να συλλεχθεί ο πρόρωγος χυμός.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.)Ζίτσα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Ντεμπίνα,

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα επιλεγμένα σταφύλια πιέζονται απαλά και συλλέγεται ο πρόρωγος. Την πρώτη ζύμωση ακολουθεί η δεύτερη που γίνεται στη φιάλη (παραδοσιακή μέθοδος της σαμπάνιας), κατά την οποία το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για 18 μήνες περίπου και η πίεση στη φιάλη  φτάνει τις 6 ατμόσφαιρες. Πριν την τελική εμφιάλωση προστίθεται το liqueur de dosage, μετατρέποντας το σε demi-sec τύπο με περίπου 32 γραμμάρια / λίτρο γλυκύτητα.

Ντεμπίνα

Με την “υπογραφή” της μοναδικής γηγενούς ποικιλίας από τη Ζίτσα

Ένας μοναδικός λευκός ημιαφρώδης οίνος που φέρει τον τίτλο της διάσημης τοπικής ποικιλίας λευκών σταφυλιών της Ζίτσας, της “δικής μας” Ντεμπίνας. Μιας ποικιλίας με λαμπρό οινικό μέλλον που διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία την κάνουν ιδανική για την παραγωγή αφρωδών και ημιαφρωδών οίνων.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (Π.Ο.Π.) Ζίτσα

ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Ντεμπίνα 100%

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα απορραγισμένα σταφύλια οινοποιούνται σε ειδικές δεξαμενές. Η δεύτερη ζύμωση ολοκληρώνεται σε κλειστές δεξαμενές (cuvée close), εμπλουτίζοντας το με φυσικό ανθρακικό. H αργή ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία του προσδίδει πλούσιο αφρισμό.

Κυρά Φροσύνη

Παραδοσιακό κρασί από τοπικές ποικιλίες με πικάντικες νότες

Ένας ιδιαίτερα εκφραστικός ροζέ ημιαφρώδης και ημίξηρος οίνος με περίπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, έντονο άρωμα ώριμου σταφυλιού, χαρακτηριστική και πικάντικη γεύση. Παράγεται από τις γηγενείς ποικιλίες Ντεμπίνα και Μπεκάρι.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.) Ιωάννινα

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Ντεμπίνα και Μπεκάρι

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα απορραγισμένα σταφύλια οινοποιούνται σε ειδικές δεξαμενές. Έτσι το κρασί αποκτά σώμα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του. Η δεύτερη ζύμωση ολοκληρώνεται σε κλειστές δεξαμενές (cuves closes), εμπλουτίζοντάς το με φυσικό ανθρακικό.

Παλιοκαιρίσιο

Καινοτόμο και ταυτόχρονα παραδοσιακό με πορτοκαλί χαρακτηριστικό χρώμα

Ένας μοναδικός στο είδος του στην Ελλάδα πορτοκαλί, ημιαφρώδης και ημίξηρος οίνος, που εντυπωσιάζει χάρη στην ιδιαίτερη και απόλυτα παραδοσιακή οινοποίηση του. Παράγεται από τη λευκή γηγενή ποικιλία κρασοστάφυλων, τη Ντεμπίνα και μικρό ποσοστό από το ερυθρό Βλάχικο.

Χαρακτηριστικά

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ (Π.Γ.Ε.)  Ιωάννινα

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

97% Ντεμπίνα και 3% Βλάχικο

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα απορραγισμένα ολόκληρα σταφύλια μένουν για 12 ημέρες σε διαδικασία ζύμωσης σε δρύινους κάδους και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Όταν η θερμοκρασία πέσει και η ζύμωση σταματήσει, γίνεται η πρώτη μετάγγιση (σύρσιμο) και ακολουθούν άλλες 2 με 3 μεταγγίσεις, όλες κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου προς το χειμώνα. Η δεύτερη ζύμωση πραγματοποιείται σε κλειστή δεξαμενή, χωρίς προσθήκη καμίας άλλης ουσίας. Στη συνέχεια γίνεται η εμφιάλωση με σχετική γλυκύτητα.

Πλαγιές Γκλίναβος

Ασύρτικο - Ροδίτης

Chardonnay

Sauvignon Blanc

Syrah

Cabernet Sauvignon

Merlot

ΟΙΝΟΣ ΜΟΤΙΒΟ

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ

ΟΙΝΟΣ ΛΕΥΚΟΣ ΗΜΙΓΛΥΚΟΣ

ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΛΙΜΝΗ

ΑΠΟΣΤΑΞΗ

Ο σταφυλοπολτός ζυμώνεται για ένα μήνα και τα σάκχαρά του μετατρέπονται σε αλκοόλη. Το μίγμα αποστάζεται σε κατάλληλους άμβυκες. Απομακρύνονται η κεφαλή και η ουρά και παίρνουμε μόνο την καρδιά των καρπών που έχει καθαρότερο, φίνο και πιο βελούδινο άρωμα και γεύση.

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛ

42%

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

500 ml.

ΧΡΥΣΗ ΒΙΔΡΑ

ΑΠΟΣΤΑΞΗ

Ως βάση χρησιμοποιείται το Τσίπουρο Ασημένια Λίμνη, κατά την παραγωγή του οποίου η απόσταξη του κρασιού με τα στέμφυλα γίνεται σε συνθήκες ιδανικές, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα απόσταγμα με λεπτά αρώματα και απαλή γεύση. Ακολουθεί παλαίωση για 2 χρόνια σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛ

42%

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

500 ml.

ΠΥΡΡΟΣ Τσίπουρο Ηπείρου

Το Τσίπουρο Πύρρος είναι διπλής απόσταξης, χωρίς γλυκάνισο και παράγεται από το σταφυλοπολτό της λευκής ντόπιας ποικιλίας Ντεμπίνα της Ζίτσας και άλλων ποικιλιών που επίσης καλλιεργούνται στους ιδιόκτητους αμπελώνες, στο αποστακτήριο του οινοποιείου μας που λειτουργεί από το 2004.

Η ζύμωση του απορραγισμένου σταφυλοπολτού γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρηθούν τα πρωτογενή χαρακτηριστικά αρώματα της ποικιλίας του σταφυλιού. Η απόσταξη του κρασιού με τα στέμφυλα γίνεται σε συνθήκες ιδανικές, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα απόσταγμα με φίνα αρώματα και βελούδινη γεύση.

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛ: 40%

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ:  50ml, 200ml, 700ml

ΑΣΚΟΣ ΠΥΡΡΟΣ

Χαρακτηριστικά

Οίνοι διαλεκτοί από την Ήπειρο για επαγγελματική και μή Χρήση. Κρασιά υπέροχα που ξεχωρίζουν για την σταθερή ποιότητα τους και την ανεπανάληπτη γεύση τους. Προιόντα που θα ικανοποιήσουν κάθε επαγγελματία που σέβεται τους πελάτες του.

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛ

11,3%

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

5, 10 & 20Lt

ΠΥΡΡΟΣ ΛΕΥΚΟ,  πολυποικιλιακό με βάση τις ποικιλίες Ροδίτης και Ντεμπίνα

ΠΥΡΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟ,  πολυποικιλιακό με βάση τις ποικιλίες Cabernet και Merlot

ΠΥΡΡΟΣ ΡΟΖΕ ΗΜΙΓ,  πολυποικιλιακό με βάση τις ποικιλίες Syrah και Ξινόμαυρο

ΑΣΚΟΣ ΠΛΑΓΙΕΣ

Χαρακτηριστικά

Τα σταφύλια διαλέγονται με προσοχή από επικλινή αμπελοτόπια με ηλιοφάνεια και μικρή στρεμματική απόδοση για να πετύχουμε το μέγιστο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.

ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛ

12%

ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ

3, 5, 10 & 20Lt

ΠΛΑΓΙΕΣ ΛΕΥΚΟ, πολυποικιλιακό με βάση τις ποικιλίες Ασύρτικο, Ντεμπίνα, Chardonnay

ΠΛΑΓΙΕΣ ΕΡΥΘΡΟ, πολυποικιλιακό με βάση τις ποικιλίες Syrah, Cabernet, Merlot

ΠΛΑΓΙΕΣ ΡΟΖΕ ΗΜΙΓ., πολυποικιλιακό με βάση τις ποικιλίες Syrah και Αγιωργίτικο

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της ΚΤΗΜΑ ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ http://www.glinavos.gr/