ÉRUPTION ROSÉ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

Το Eruprion ροζέ αποτελεί πρόκληση αφού συνδυάζει εκρηκτικά αρώματα φρούτου, γευστικό πλούτο και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σταφυλιού Ξινόμαυρο. Ισορροπημένο, πολύπλοκο και ελκυστικό, αποτελεί μια επιτομή για τους λάτρεις των φρέσκων και πληθωρικών κρασιών με το δικό τους μοναδικό αρωματικό προφίλ.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται με φορτηγά ψυγεία στο οινοποιείο. Εκεί τα στέμφυλα θα παραμείνουν σε επαφή με τον μούστο για κρυοεκχύλιση στους 5°C για δώδεκα ώρες. Στη συνέχεια τα στέμφυλα απομακρύνονται καθώς έχουν εξαχθεί τα φρουτώδη αρώματα και το ελάχιστα απαραίτητο χρώμα. Η ζύμωση γίνεται με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, έτσι ώστε το ροζέ κρασί να αποκτήσει αρωματική πολυπλοκότητα. Μετά τη ζύμωση, το κρασί θα παραμείνει σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες για να αποκτήσει βελούδινη υφή και πιο στρογγυλή αίσθηση στο στόμα.

Προέλευση

Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Τύπος

Οίνος ερυθρός ξηρός

Ποικιλία

Ξινόμαυρο 100%

Αλκοόλ (%)

12%

Σερβίρεται

Στους 3-7°C (38-45°F)

INVICTA RED

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΑΣΙΟΥ

Στην όψη βαθύ κόκκινο με ιώδεις αποχρώσεις. Στη μύτη κυριαρχεί η έντονη φρεσκάδα κόκκινων φρούτων του δάσους. Στο στόμα βελούδινη υφή που αναδεικνύει τα αρώματα μαύρων φρούτων, πάστας μαύρης ελιάς και γλυκού καπνού. Στόχος κάθε τρύγου είναι το Eruption red να αναδεικνύει τη φρεσκάδα του φρούτου της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα μεταξένιες τανίνες και παρατεταμένη σε διάρκεια επίγευση.

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα σταφύλια συλλέγονται αυστηρά με χειρωνακτικό τρύγο για τη διατήρηση της ακεραιότητας του σταφυλιού. Στη συνέχεια μεταφέρονται με φορτηγά ψυγεία στο οινοποιείο, όπου πρώτα πρέπει να φτάσουν σε θερμοκρασία χαμηλότερη των 10°C για να οδηγηθούν στο πιεστήριο. Εκεί, αφού υποστούν αποραγισμό, παραμένουν για κρυοεκχύλιση για τέσσερεις μέρες στους 10°C προτού πιεστούν, έτσι ώστε να γίνει η βέλτιστη εκχύλιση χρώματος και αρωμάτων. Η ζύμωση διαρκεί δύο εβδομάδες σε θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 26°C, ενώ το καπέλο κατά την διάρκειά της διαδικασίας διαβρέχεται συνεχώς. Η μηλογαλακτική ζύμωση λαμβάνει χώρα προτού το κρασί μεταφερθεί σε δρύινα βαρέλια. Εκεί θα ωριμάσει για έξι μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 300 λίτρων μεσαίου μεγέθους πόρων και λευκού τοσταρίσματος. Έπειτα, ακολουθεί δωδεκάμηνη παλαίωση στη φιάλη πριν την κυκλοφορία του κρασιού.

Προέλευση

Προστατευμένη Ονομασία Προέλευσης ΑΜΥΝΤΑΙΟ

Tύπος

Οίνος ερυθρός ξηρός

Ποικιλία

Ξινόμαυρο 100%

Αλκοόλ (%)

12%

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα της Symposium Cellars https://symposiumcellars.com